Wat is Iokai shiatsu

Iokai Shiatsu is een effectieve therapievorm die gebaseerd is op de eeuwenoude oosterse geneeskunde. Kenmerkend voor Iokai Shiatsu zijn de oprechte aandacht van de therapeut en de invoelende aanraking. Door met handen en vingers druk uit te oefenen, zorgt de therapeut ervoor dat de levensenergie in het lichaam vrij kan stromen. Iokai Shiatsu kan worden ingezet bij uiteenlopende klachten en helpt de gezondheid te bevorderen.


Iokai Shiatsu is een ambacht waarvoor jarenlange studie, praktijkervaring en toewijding is vereist. Naast praktische shiatsu-vaardigheden heeft de therapeut een diepgaande kennis van de traditionele oosterse denkwijze over gezondheid en ziekte. Deze gaat ervan uit dat lichaam en geest één geheel vormen en in constante interactie staan met elkaar en de wereld waarin wij leven.

Evenwicht
In de traditionele oosterse geneeskunde draait alles om evenwicht. Evenwicht is voor elk mens iets anders. Het ontstaat in samenhang met de omgeving. In onze westerse maatschappij is het een hele uitdaging om het evenwicht te bewaren. We worden constant blootgesteld aan veranderingen, prikkels en druk en onze levensstijl stelt ons daarnaast voor de nodige uitdagingen. Het vermogen om ons aan te passen aan de steeds veranderende omstandigheden in ons leven, zijn bepalend voor onze gezondheid en ons algeheel welzijn.

Door te kijken naar de mens in relatie tot zijn omgeving, ontstaat er een dieper inzicht in de werkelijke oorzaak van klachten.

Voor steeds meer mensen is shiatsu een waardevolle en logische aanvulling op de reguliere zorg.